BLOGI 1.4.2020

Vaalijala Korona-ajassa, osa 2

Vaalijalassa on takana toinen varsinainen Korona-viikko ja kolmas on vauhdissa.

Vaalijalassa on takana toinen varsinainen Korona-viikko ja kolmas on vauhdissa. Olemme sopeutuneet poikkeusaikaan ja valmistaudumme tulevaisuuteen luottavaisin mielin.

Vierailukielto kuntoutus- ja asumisyksiköihin on voimassa 13.5.2020 asti. Vierailut pyritään rajoittamaan minimiin esimerkiksi ulkoiluhetkeksi omaisten kanssa. Vierailukielto koskee myös ulkopuolisia terapeutteja. Tilapäishoito toimii edelleen rajoitetusti ja kriisitoiminta jatkuu. Asiakkaiden terveyden turvaaminen on prioriteetti numero yksi ja se edellyttää, että henkilöstömme toimintaedellytykset turvataan.

Tekemisen ryhmätoiminnat (Savosetit, toimintakeskukset) ovat suljettu 13.5.2020 asti. Päivittäisiä aktiviteetteja järjestetään parityöskentelynä asiakkaiden kanssa mahdollisimman paljon. Tekemisen henkilökunta ja suurin osa asiantuntijapalveluista on tukemassa kuntoutus- ja asumisyksiköiden palvelutoimintaa.

Sateenkaaren erityiskoulussa järjestetään mahdollisuus perusopetukseen normaalisti, mutta oppilaita on ollut päivittäin vain kymmenkunta. Muut oppilaat ovat etäopetuksen tai oppilaskotiopetuksen piirissä. Kokemukset etäopetuksesta ovat olleet yllättävän hyviä.

Etäyhteyksien käyttö palvelutoiminnassa on lisääntynyt ja siitä on hyötyä myös tulevaisuudessa. Opimme joka päivä uutta tällä saralla. Uskon siihen, että henkilökunnan keskinäinen ymmärrys kasvaa, kun arkityötä tehdään rintarinnan yksiköissä. Työntekijöitä on tähän asti ollut rivissä riittävästi.

Etätöissä ovat ne työntekijät, joiden työn luonne sen mahdollistaa. Yksikköjen johtajat ovat lähityössä. Palaverit pidetään etänä. Useamman kerran viikossa pidetään johdon ja esimiesten keskinäinen Korona-info, jossa käydään ajankohtaiset asiat läpi. Sisäisiä kirjallisia ohjeita pidetään ajan tasalla päivittäin.

Olemme pyrkineet minimoimaan asiakkaiden ja henkilökunnan keskinäisen kanssakäymisen välttämättömään ja toistuva käsien pesu on tullut kaikille hyvin tutuksi. Nenonpellon ruokasali on suljettu ja kahvila on muuttunut kioskiksi tästä syystä. Ruokahuolto toimii hyvin tilaus- ja toimituspohjaisesti. Näin toimitaan 31.5.2020 asti.

Yhtään varmistettua Korona-virustartuntaa ei ole havaittu asiakkailla tai henkilökunnassa.

Tilanne Vaalijalassa on olosuhteisiin nähden säilynyt hyvänä, vaikka sen talous on nyt kovin tiukoilla.

Pidetään yhteyttä edelleen etänä!

Ilkka Jokinen

Ilkka Fritius
Kuntayhtymän johtaja

Jaa artikkeli