BLOGI 12.6.2018

Vaalijala eturintamassa alallaan laatujärjestelmän käytössä

Reilun viiden vuoden työ huipentui keskiviikkona 6. kesäkuuta ISO 9001 sertifikaatin luovutukseen Vaalijalan palveluille.

Reilun viiden vuoden työ huipentui keskiviikkona 6. kesäkuuta ISO 9001 sertifikaatin luovutukseen Vaalijalan palveluille. Sertifikaattia olivat luovuttamassa Nenonpellossa Vaalijalan yhtymäkokouksen yhteydessä auditoinnin suorittaneen Kiwa Inspectan toimitusjohtaja Mikko Törmänen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon pääarvioija Ulla Tikkanen.

Vaalijalan ISO 9001 sertifikaatin luovuttivat virallisesti yhtymäkokouksen yhteydessä Kiwa Inspectan toimitusjohtaja Mikko Törmänen (kolmas vas.) ja sosiaali- ja terveydenhuollon pääarvioija Ulla Tikkanen (toinen vas.). Vaalijalan puolesta sertifikaattia olivat ottamassa vastaan hallituksen puheenjohtaja Anja Manninen (kolmas oik.), kuntayhtymän johtaja Ilkka Jokinen (toinen oik.), hallituksen varapuheenjohtaja Veijo Koljonen (oik.) sekä laatupäällikkö Merja Jäppinen (vas.)

.
”Vaalijalan sertifikaatti on ensimmäinen laatuaan Kiwan tässä laajuudessa Suomessa sosiaalialan toimijalle tekemä sertifiointi”, sanoo toimitusjohtaja Mikko Törmänen.

Sertifikaatti tuo hänen mukaansa Vaalijalan palveluille tiettyä brändiarvoa, mutta se antaa Vaalijalalle myös etulyöntiaseman tulevassa sote-uudistuksessa. Sosiaali- ja terveyspalveluille on nimittäin tulossa ennakkotarkastusvaatimus. Vaalijalan kohdalla sitä ei kuitenkaan tarvita, koska käytössä on sertifioitu laadunhallintajärjestelmä.

”Tuleva sote-uudistus tulee varmasti lisäämään sertifiointeja sosiaali- ja terveysalan toimijoiden keskuudessa jatkossa”, toteaa Mikko Törmänen. 

Sertifioinnin edellyttämät ulkoiset auditoinnit saatiin Vaalijalassa päätökseen tänä keväänä. Tämän jälkeen tehtiin vielä viimeisiä muutoksia auditoinnin yhteydessä esille nousseisiin kohteisiin.

”Suurin työ on ollut ehdottomasti laatujärjestelmien rakentaminen Vaalijalassa. Varsinainen auditointiprosessi toteutui sitten lyhyellä aikavälissä. Viimeiset muutokset tehtiin taas todella nopeassa aikataulussa puolentoista kuukauden sisällä. Se osaltaan kertoo myös koko organisaation sitoutumisesta laatujärjestelmään”, kiittelee pääarvioija Ulla Tikkanen.

Hän muistuttaa, että varsinainen työ alkaa nyt, kun laatujärjestelmä on luotu ja otettu käyttöön. Samaa korostaa laatujärjestelmän kehittämistä ja sertifiointiprosessia vetänyt Vaalijalan laatupäällikkö Merja Jäppinen.

”Sertifikaatin saaminen on yksi iso askel, mutta työ jatkuu tämän jälkeen päivittäin yksiköissä. Uskon, että tästä se varsinainen kehitystyö lähtee meillä liikkeelle”, Merja Jäppinen toteaa. 

Lue lisää Vaalijalan ISO 9001 sertifikaatista Vaalijalan lehden numerosta 1-2018 ja Kiwa Inspectan tiedotteesta.

Kiwa Inspectan toimitusjohtaja Mikko Törmänen luovuttaa sertifikaatin Vaalijalan hallituksen puheenjohtajalle Anja Manniselle.
Vaalijalan laatupäällikkö Merja Jäppinen sai sertifikaatin luovutuksen yhteydessä hallituksen varapuheenjohtaja Veijo Koljosen ojentaman ruusukimpun kiitokseksi mittavan laatuprojektin vetämisestä.

Tero Eloranta

Jaa artikkeli