BLOGI 11.6.2019

Savoset Mikkelin uudet tilat mahdollistavat toiminnan kehittämisen edelleen

Mikkelin Savoset monipalvelukeskus on toiminut uusissa tiloissa Rantakylässä lähes puoli vuotta.

Savoset Mikkelin Rantakylän toimipiste sijaitsee vehreässä
puistoympäristössä.

Mikkelin Savoset monipalvelukeskus on toiminut uusissa tiloissa Rantakylässä nyt lähes puoli vuotta. Asiakkaat ja henkilöstä ovat sopeutuneet muutokseen hyvin ja päivittäinen työ sujuu jo mukavasti Teknikontien entistä väljemmissä tiloissa. Toukokuun lopulla Savosetillä juhlittiin uusien tilojen virallisia avajaisia.

Rantakylässä Savosetillä on käytössään noin 200 neliötä enemmän tilaan entiseen verrattuna. Tilat myös jakautuvat kahteen rakennukseen. Nyt puupuoli, alihankintana tehtävät kokoonpanotyöt ja autopesu ovat omassa sekä osallisuutta tukeva ryhmätoiminta ja keittiö- ja laitoshuolto vastaavasti omassa rakennuksessaan.

”Uudet tilat mahdollistavat myös toiminnan paremman kehittämisen. Jatkossa panostamme ryhmätoimintaan, joka on jo saanut yhden uuden ohjaajan. Yritysten kanssa tehtävää yhteistyötä kehitetään myös. Meillä on jo sopimuksen esimerkiksi Essoten ja yhden taksifirman kanssa autojen puhdistuksesta”, kertoo monipalvelukeskuksen johtaja Jenni Rytkönen.

Lisäksi Mikkelissä kehitetään edelleen avotyötä, jota jo nyt tekee noin 30 Savoset Mikkelin asiakasta. Myös henkilöstöä on tulossa Rantakylään ensi vuonna lisää, kun taloon saadaan vielä kaksi uutta työntekijää ja mahdollisesti ainakin yksi lähiavustaja. Lisäksi ESR-hankkeen toteutuminen toisi kaksi uutta hankkeen työntekijää.

Savosetin tekemää työtä arvostetaan

Savoset Mikkelin tekemää työtä osatyökykyisten työllistämisessä ja työtoiminnan järjestämisessä arvostetaan myös Mikkelin kaupungissa. Kaupunginjohtaja Timo Halonen korosti Mikkelin Savoset monipalvelukeskuksen uusien toimitilojen virallisissa avajaisissa jokaisen ihmisen oikeutta työntekoon.

”Jokaisella on oikeus saada työtä ja saada sitä kautta toimeentuloa. Jokaisella on oltava myös mahdollisuus toteuttaa itseään mielekkään työn kautta”, Timo Halonen totesi.
Hän toivoo, että yritysyhteistyön kautta olisi mahdollista saada lisää rohkeita yrityksiä ja yrittäjiä mukaan työllistämään myös Savoset Mikkelin asiakkaita.

Vaalijalan kuntayhtymän avopalvelujen johtaja Kirsi Ruutalan mukaan avotyön kehittäminen onkin yksi tulevaisuuden isoista haasteista.
”Savoseteillä on työsarkaa siinä, miten kehitämme kehitysvammaisten ihmisten  mahdollisuutta päästä entistä paremmin palkkatyöhön.”

Yhteistyötä naapureiden kanssa viritellään

Mikkelin Savoset on Vaalijalan Savoset monipalvelukeskuksista suurin. Asiakkaita on Savosetin avotyötoiminnassa ja tuetussa työtoiminnassa noin 130.

Rantakylän tilojen remonttia suunniteltiin koko viime vuosi. Uusiin tiloihin Savoset pääsi muuttamaan joulun alla viime vuonna.
”Muutto tehtiin yhdessä asiakkaiden ja henkilökunnan kanssa. Toimintaa ei muuton ajaksi katkaistu lainkaan. Iso työ remontin ohella oli asiakkaiden kuljetusten järjestely, sillä jokaisen kuljetus on suunniteltu ja toteutettu yksiköllisesti”, kertoo Jenni Rytkönen.

Myös naapurit ovat ottaneet Savoset Mikkelin hyvin vastaan. Viereisen lasten päiväkodin kanssa on jo suunnitteilla yhteiset palo- ja pelastusharjoitukset. Myös yhteinen kasvimaa päiväkotilasten kanssa on pihapiiriin tarkoitus toteuttaa tänä kesänä.
”Ideoita tulevasta toiminnasta on paljon ja työ on vasta alussa. Meillä on osaava ja innostunut henkilökunta sekä upeat asiakkaat, jotka innostavat kehittämään toimintaa lisää”, Jenni Rytkönen toteaa.

Hän korostaa, että osallisuus ja yhteisöllisyys Savosetillä on sitä, että jokainen asiakas saa ottaa osaa toimintaan ja olla mukana toiminnassa omana itsenään.  

Katso tästä kuvagalleria avajaisista

Tero Eloranta

Jaa artikkeli