BLOGI 4.1.2018

Kuvallisen ilmaisun lähettiläät olivat esillä GalleriArissa

Taidemyrskystudion näyttely esitteli iloisia ja värikkäitä töitä 14 taiteilijalta GalleriArissa Mikkelissä.

Taidemyrskystudion näyttely esittelee iloisia ja värikkäitä töitä 14 taiteilijalta GalleriArissa Mikkessä. Näyttely oli osa Vaalijalan juhlavuoden huipentumaa, mutta sillä oli myös yhteiskunnallisempi tavoite.

-- Näyttelyn yksi keskeinen tavoite oli tehdä näkyväksi erityistä tukea tarvitsevien taiteen tekijöiden työtä, sanoo Savoset Mikkelin monipalvelukeskuksen johtaja Jenni Rytkönen.

Taidemyrskystudio on osa Mikkelin Savosetin osallisuutta tukevaa toimintaa. Kuvataideryhmä kokoontuu viikoittain Mikkelin kansalaisopiston tiloissa. Toiminta tapahtuu kahdessa pienryhmässä. Ohjaajana toimi juvalainen kuvataiteilija Hanna Räty.

-- Studio tarjoaa mahdollisuuden nauttia taiteesta ja etsiä omaa kuvallisen ilmaisun kieltä sekä tehdä taidetta omalla persoonallisella tavalla ammattitaiteilijan opastuksella, kertoo Hanna Räty.

Taiteen tekemisen lisäksi kuvataideryhmä tekee vierailuja näyttelyissä. Viimeksi on käyty porukalla tutustumassa Mikkelin taidemuseoon.

-- Näyttelyihin tutustuminen on osa laajempaa taidekasvatusta, jota ryhmän toiminta näin palvelee, sanoo Hanna Räty.

Taide on itsensä toteuttamista

Anna-Mari Laasanen ja Jesse Hiltunen esittelevät näyttelyyn
tekemiään paperimassavateja.

Syksyllä kuvataideryhmässä aloittaneet Jesse Hiltunen ja Anna-Mari Laasanen olivat mukana näyttelyssä omilla töillään. Molemmat kokevat, että itsensä toteuttaminen taidetta tekemällä on mukavaa.

-- Tykkään väreistä. Maisemia on myös kiva maalata, kertoo Jesse Hiltunen.

Jenni Rytkönen kertoo, että näyttelyn jokainen työ on tehty suurella sydämellä. Siksi olisi mukavaa, jos jokunen työ löytäisi tiensä jonkun näyttelyvieraan kotiin.

-- Olisihan se mukavaa, jos joku ostaisi työn, myöntää myös Anna-Mari Laasanen.

GalleriArille joulukuun 2017 ajan avoinna ollut Taidemyrskystudion näyttely oli osa taidegallerian yhteiskuntavastuuta. Näyttelyn töistä saadut myyntitulot käytetään lyhentämättömänä Taidemyrskystudion asiakkaiden kanssa suunniteltuun kesäretkeen.

-- Joulukuu sopi hyvin ajankohdaksi hyväntekeväisyysnäyttelylle. Pyrimme myös joka vuosi tekemään muutaman näyttelyn hyväntekeväisyydelle, sanoo GalleriArin yrittäjä Ari Hänninen.

Hän kehuu, että Taidemyrskystudion töistä välittyy tietty aitous ja vilpittömyys.

-- Uskon, että tämä näyttely on tuonut myös kokonaan uusia katsojia kuvataiteen pariin, Hänninen sanoo.

Taidemyrskystudion näyttely GalleriArissa on osa Vaalijalan kuntayhtymän 110-vuotisjuhlavuotta ja se osaltaan juhlistaa Mikkelin Savoset monipalvelukeskuksen 40 vuotta jatkunutta toimintaa.

Näyttelyssä nähtiin niin eläinaiheita, henkilökuvia, maisemia
kuin mielikuvitusaiheitakin.

Jenni Rytkönen oli yhteydessä Ari Hänniseen näyttelyn tiimoilta jo
vuoden 2016 puolella. Näyttelyn ajoittuminen Vaalijalan juhlavuoteen
ja joulun aikaan oli onnellista sattumaa.

Tero Eloranta

Jaa artikkeli