ARTIKKELI 15.6.2022

Vaalijalan 115-vuotista taivalta juhlittiin yhdessä Varkaudessa

Vaalijalan Varkauden yksiköt juhlistivat yhdessä Vaalijalan 115-vuotista taivalta 3. kesäkuuta.

Jaajo-hevonen sai heittää monta lenkkiä kyyditessään juhlapäivän viettäjiä.
Jaajo-hevonen sai heittää monta lenkkiä kyyditessään juhlapäivän viettäjiä.

Päivä koostui luonnossa liikkumisesta, vossikka-ajelusta, yhdessäolosta sekä saunomisesta Puurtilan seurakuntakodilla. Mukana oli asiakkaita, heidän läheisiään sekä yhteistyökumppaneita.

”Luonto on ollut kantava teema kaikissa Varkauden yksiköissä, joten päätimme lähteä rakentamaan Vaalijalan juhlapäivää luonnon ja etenkin luontorastien ympärille”, kertoi juhlapäivää puuhannut Latukadun palveluasuntojen vastaava ohjaaja Niina Itkonen.

Päivän rungon muodostaneilla luontorasteilla etsittiin yhdessä porukalla luonnosta asioita, kuten esimerkiksi kukkia, käpyjä, sammalta ja varpuja. Näistä tarpeista rakennettiin yhteinen juhlavuoteen liittyvä taideteos. Lisäksi luontorasteilla halattiin puuta, kuunneltiin linnun laulua, istuttiin kivellä ja hiljennyttiin luonnon rauhassa.

Ehkä päivän suosituin tekeminen useimmille asiakkaille oli vossikka-ajelu Jaajo-hevosella. Lisäksi ohjelmaan kuului saunomista, uimista sekä kahvit ja muurinpohjaletut nuotiolla. Nuotiokahveilla viihdytti vielä hanuristi Teemu Harjukari.

”Vossikka-ajelulla olen käynyt ja syönyt makkaraperunat. Kohta on sauna ja sitten pääsee uimaan. Aluksi päivä vähän jännitti, mutta hyvin selvisin siitäkin. Täällä on nähnyt myös tuttuja. Olen tykännyt olla ja jutella ihmisten kanssa”, kertoi Jonna Björkbacka.

Myös Hannu Ahtiaisesta kaikkein mukavinta oli vossikka-ajelu.

”Luontopolkukin oli ihan kiva. Olen tykännyt kovasti päivästä. Harvoin näitä tällaisia yhteisiä juhlia on, joten nyt pitää nauttia”, Hannu Ahtiainen totesi ruokailun lomassa.

Ison porukan ruokkiminen olikin melkoinen suoritus. Perunoita ja makkaroita oli pyttipannua varten varattu molempia 50 kiloa. Ruokaa oli valmistamassa seurakuntakodin kodalla kahdella isolla muurinpohjapannulla Marko Holopainen ja Hanna Rissanen.

”Näin isossa mittakaavassa emme ole aikaisemmin yhteisiä juhlia viettäneetkään”, sanoi Niina Itkonen.

Hänestä olikin hienoa, että Varkauden kaikkien viiden yksikön eli Hongiston palvelukodin, Latukadun palveluasuntojen, Pihlajan toimintakeskuksen, Vattuvuoren palvelukodin sekä Varkauden Savoset monipalvelukeskuksen asiakkaat sekä monet heidän omaisistaan ja läheisistään oli päässyt mukaan päivän viettoon.

Läheisille ja omaisille oli järjestetty myös aivan omaa iltaohjelmaa yhteisen saunomisen, iltanuotion ja makkaranpaiston muodossa.

Jaa artikkeli

Lisää luettavaa

ARTIKKELI 24.11.2021 Henkilöstö

Korona mullisti sairaanhoitaja Minna Pessan työn

ARTIKKELI 24.11.2021 Henkilöstö

Vaalijala yllätti työpaikkana positiivisesti

ARTIKKELI 24.11.2021 Henkilöstö

Hyvinvointia ja parempaa jaksamista työssä Epassilla

ARTIKKELI 24.11.2021 Henkilöstö

Mentorit ovat uuden työntekijän rinnalla kulkijoita

ARTIKKELI 15.6.2022 Henkilöstö

Monien mahdollisuuksien työpaikka Vaalijalassa

ARTIKKELI 16.12.2022

Haikean iloinen kutsuvierasjuhla

Artikkelit ››