ARTIKKELI 10.10.2022

Uuden yksilöllisen kuntoutuksen yksikön, Privaatin rakennustyöt alkoivat

Uuden, yksilöllisen kuntoutuksen yksikön, Privaatin, rakennustyöt käynnistyvät Nenonpellossa. Rakennustyöt pääsevät käyntiin, Sataman kuntoutusyksikön muutettua omiin, uusiin tiloihin syyskuun alussa.

Privaatin jokaiseen asuntoon tulee omat sisäänkäynnit. Näin rakennuksen ulkoasu muuttuu entisestä. Kuva: Arkkitehtitoimisto Art Michael.
Privaatin jokaiseen asuntoon tulee omat sisäänkäynnit. Näin rakennuksen ulkoasu muuttuu entisestä. Kuva: Arkkitehtitoimisto Art Michael.

Privaattiin tulee 12 asiakaspaikkaa, joissa voidaan antaa hyvin pitkälle vietyä yksilöllistä kuntoutusta. Tilojen suunnittelussa on otettu huomioon muun muassa se, että asiakkaan vointi voi olla sellainen, että muut ihmiset häiritsevät tai asiakas häiritsee muita.

”Jokaiseen yksikön asuntoon tulee yksilölliset sisäänkäynnit, joten joudumme rakentamaan olemassa oleviin tiloihin myös täysin uutta. Asuntojen yhteyteen tulee samalla ensimmäiseen kerrokseen terassit ja toiseen kerrokseen parvekkeet”, kertoo Vaalijalan osaamis- ja tukikeskuksen kuntoutuksen johtaja Maarit Rantakurtakko.  

Privaatin tilat on suunnitellut yhdessä Vaalijalan väen kanssa pieksämäkeläinen arkkitehti Art Michael. Hänen ehdotuksensa valikoitu toteutettavaksi kahden muun ehdotuksen joukosta. Rakennustöiden pääurakoitsijana toimii niin ikään pieksämäkeläinen Pieksämäen YsiYsi-Rakennus Oy.

”Suunnittelutyötä on tehty viimeisen puolen vuoden ajan. Suunnittelussa on mietitty tarkkaan mm. asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus. Tilojen väritys on neutraali ja valaistus huomioi myös esimerkiksi autistiset henkilöt. Tiloihin tulee myös erityisen hyvä äänieristys, sillä asiakas voi olla ääniyliherkkä tai häiritä äänekkäästi muita”, Maarit Rantakurtakko sanoo.

Valmista on alkuvuodesta 2024

Privaatin tarjoama kuntoutus on hyvin yksilöllistä ja se suunnitellaan kunkin asiakkaan henkilökohtaisista tarpeista ja lähtökohdista. Painotus kuntoutuksessa tulee olemaan alustavan suunnitelman mukaan dialektisessa käyttäytymisterapiassa, yhteisökasvatuksessa sekä omahoitajatyöskentelyssä.

”Kuntoutus tulee olemaan pidempiaikaista eli puhutaan vuosista. Nenonpellon osaamis- ja tukikeskuksessa Privaattia vastaava toinen yksikkö on Kaisla, joka tarjoaa kuntoutusta vaativaa psykososiaalista tukea tarvitseville aikuisille”, kertoo Maarit Rantakurtakko.

Asiakkaat uuteen yksikköön tulevat ympäri Suomea sekä osin Vaalijalan osaamis- ja tukikeskuksen muista yksiköistä.

Johtajavalinta sekä henkilöstön koulutussuunnitelman teko alkaa vuoden vaihteen jälkeen ja varsinaiset henkilöstön valinnat keväällä 2023. Kovasti odotetun Privaatin on tarkoitus olla käytössä viimeistään alkuvuodesta 2024.

Jaa artikkeli

Lisää luettavaa

ARTIKKELI 24.11.2021 Henkilöstö

Korona mullisti sairaanhoitaja Minna Pessan työn

ARTIKKELI 24.11.2021 Henkilöstö

Vaalijala yllätti työpaikkana positiivisesti

ARTIKKELI 24.11.2021 Henkilöstö

Hyvinvointia ja parempaa jaksamista työssä Epassilla

ARTIKKELI 24.11.2021 Henkilöstö

Mentorit ovat uuden työntekijän rinnalla kulkijoita

ARTIKKELI 15.6.2022 Henkilöstö

Monien mahdollisuuksien työpaikka Vaalijalassa

ARTIKKELI 16.12.2022

Haikean iloinen kutsuvierasjuhla

Artikkelit ››