ARTIKKELI 6.10.2022

Pieksämäen palvelukotien yhteisillä Vestareilla viihdyttiin

Vaalijalan Lukkari palvelukodilla juhlittiin elokuussa Vestareilla 115-vuotiasta Vaalijalaa sekä 15-vuotiasta Lukkarin palvelukotia.

Lilli Konttinen lakkasi Hennan kynnet. Viivi Karjalainen seuraa vierestä.
Lilli Konttinen lakkasi Hennan kynnet. Viivi Karjalainen seuraa vierestä.

Paikalla oli noin parisataa juhlijaa kaikista neljästä Vaalijalan Pieksämäen palvelukodista eli Lukkarin lisäksi Mariasta, Pappilanmäeltä sekä Pihlajarinteeltä.

Iltapäivän pihajuhlissa oli mukana palvelukotien asukkaiden lisäksi heidän omaisiaan, ystäviään sekä palvelukotien henkilökuntaa. Paikalla oli myös juhlien yhteistyökumppaniksi saadun Step-koulutuksen opiskelijoita.

Ohjelmassa olikin Step-koulutuksen oppilaiden ideoimia ja toteuttamia toimintapisteitä, joilla pääsi nauttimaan kauneudenhoidosta, pelaamaan pihapelejä, kuten frisbeegolfia ja mölkkyä sekä kokeilemaan kädentaitoja askartelussa.

”Kivaa on ollut. Toimipisteillä on käynyt mukavasti porukkaa. Varsinkin kauneuspisteellä on käyty lakkauttamassa kynsiä ja ottamassa kasvomaalauksia”, kertoi pisteellä päivystänyt Lilli Konttinen.

Hänestä tällainen yhteistapahtuma ja sen suunnittelu on opiskelijan näkökulmasta mukavaa ja mielekästä toimintaa. Samalla oppii uutta hoitotyöstä eri näkökulmasta. Lilli Konttisesta Vaalijalan asiakkaiden ja henkilökunnan kanssa on ollut mukava touhuta yhdessä.

”Tässä näkee oman alan ihmisiä käytännön työssä ja kohtaa erilaisia asiakkaita”, sanoi Konttinen.

Tanssia, musiikkia ja muurinpohjalettuja

Vestareiden ohjelmassa oli myös tanssia ja mukavaa musiikkia duo Sanna ja Rami Hirvosen esittämänä. Paikalla kävi myös kaverikoira rapsuteltavana. Ja tietenkin ohjelmassa oli myös vestariruokaa eli pyttipannua ja muurinpohjalettuja. Varsinkin lettujono pääsi välillä venähtämään vähän pidemmäksi vestariväen hakiessa herkkuja.

Vaalijalan Vestarit oli ensimmäinen kerta koronan jälkeen, kun Pieksämäellä päästiin järjestämään palvelukotien yhteistä tapahtumaa.

”Toivotaan, että tämän jälkeen pääsemme taas kunnolla näkemään ja tapaamaan toinen toisiamme eri palvelukotien väen kesken. Tällaisia yhteisiä tapaamisia, jotka tarjoavat mahdollisuuden ystävyyssuhteiden solmimisille tarvitaan mahdollisimman paljon”, sanoi Vaalijalan Pieksämäen palvelukotien johtaja Anne Kontro.

Duo Sanna ja Ramin esittämän tanssimusiikin tahdissa pyörähteli asvalttiparketilla myös Soile Tarvainen Lukkarin palvelukodista. Hän täytti pyöreitä kymmeniä juuri viikkoa ennen Vestareita, joten pihajuhlissa saattoi juhlistaa toistamiseen myös omia syntymäpäiviä.

”Täällä on ollut todella kivaa”, kehui Soile Tarvainen.

Ja mikä oli elokuisessa iltapäivässä tanssia yhdessä pilven raosta säteilevän loppukesän auringon kanssa.

Jaa artikkeli

Lisää luettavaa

ARTIKKELI 24.11.2021 Henkilöstö

Korona mullisti sairaanhoitaja Minna Pessan työn

ARTIKKELI 24.11.2021 Henkilöstö

Vaalijala yllätti työpaikkana positiivisesti

ARTIKKELI 24.11.2021 Henkilöstö

Hyvinvointia ja parempaa jaksamista työssä Epassilla

ARTIKKELI 24.11.2021 Henkilöstö

Mentorit ovat uuden työntekijän rinnalla kulkijoita

ARTIKKELI 15.6.2022 Henkilöstö

Monien mahdollisuuksien työpaikka Vaalijalassa

ARTIKKELI 16.12.2022

Haikean iloinen kutsuvierasjuhla

Artikkelit ››