ARTIKKELI 24.11.2021

Omat tuotteet myyntiin Vaalijalan verkkokauppaan

Höyhenvarjostimia, puunkantotelineitä, linnunpönttöjä ja Vaalijalan alpakoiden villasta kehrättyä lankaa. Näitä ja monia muita tuotteita on ollut myynnissä syksyllä avautuneessa uudessa Vaalijalan verkkokaupassa.

Verkkokauppaostoksen pakkaus käynnissä. Vaalijalan alpakoiden villasta valmistetun langan mukaan lähtee kiitoskortti, joka kertoo myös tarkemin itse tuotteesta ostajalle.
Verkkokauppaostoksen pakkaus käynnissä. Vaalijalan alpakoiden villasta valmistetun langan mukaan lähtee kiitoskortti, joka kertoo myös tarkemin itse tuotteesta ostajalle.

”Näin alkuvaiheessa tuotteet ovat olleet etupäässä Pieksämäen Savoset monipalvelukeskuksessa valmistettuja, mutta tavoitteena on saada myyntiin tuotteita myös muista Vaalijalan Savoset monipalvelukeskuksista”, kertoo Vaalijalan työ- ja päivätoiminnan johtaja Juha Hemminki.

Verkkokaupan ylläpidosta ja tuotteiden toimituksista asiakkaille vastaa Pieksämäen Savoset monipalvelukeskus. Verkkokaupan pyörittämisestä onkin tulossa Pieksämäelle yksi työtoiminnan muoto muiden joukossa.

”Tilausten vastaanotto, tuotteiden pakkaaminen ja lähettäminen, varaston ylläpito sekä uusien tuotteiden valokuvaus ja päivittäminen verkkokauppaan ovat meillä työtoimintaan kuuluvia tehtäviä. Verkkokaupan toiminnasta vastaa kaksi työvalmentajaa”, kertoo vastaava ohjaaja Marja-Kaisa Aaltonen Pieksämäen Savoset monipalvelukeskuksesta.

Verkkokaupassa myynnissä olevien suurikokoisten ja paikan päältä monipalvelukeskuksesta noudettavien roska-, varasto- ja polttopuukatosten osalta on mahdollisesti alkamassa yhteisvalmistus Varkauden monipalvelukeskuksen kanssa. Suunnitteilla on myös muita yhteisiä tuotteita.

”Pian asiakas voi valita, noutaako ostamansa katoksen Pieksämäeltä vai Varkaudesta”, sanoo Marja-Kaisa Aaltonen.


Omien tuotteiden kehitys vie aikaa

Uusia verkkokauppaan myyntiin tulevia tuotteita on tarkoitus ideoida myös lisää. Juha Hemminki kertoo, että täysin uuden tuotteen tuotekehitys kuitenkin ottaa oman aikansa. Aivan hetkessä niitä ei verkkokaupan valikoimaan saada.

”Tuoteidea on ensin jalostettava valmiiksi tuotteeksi ja sen jälkeen sitä on opeteltava tekemään. Haluamme valmistaa mahdollisimman laadukkaita ja kestäviä tuotteita verkkokauppaan”, sanoo Juha Hemminki.

Yksittäisiä uniikki-tuotteita ei näillä näkymin ole Vaalijalan verkkokauppaan tulossa, vaan kaikki tuotteet tehdään sarjatuotantona. Mahdollisesti myöhemmin myyntiin voi tulla uniikkia taidetta, jota Vaalijalassa tehdään Taidepesulan taidestudiolla.


Kauppa verkkosivu-uudistuksen yhteydessä

Savoset monipalvelukeskuksissa työskenteleville asiakkaille verkkokauppa tuo uudenlaista mielenkiintoa omaa tekemistä kohtaan.

”Verkkokauppa antaa meidän asiakkaille mahdollisuuden olla aidosti ylpeitä ja tyytyväisiä omasta työstään, kun he näkevät itse tekemiensä tuotteiden menevän kaupaksi verkkokaupassa”, sanoo Marja-Kaisa Aaltonen.

Oman verkkokaupan avaamista on Vaalijalassa on pohdittu jo usean vuoden ajan. Kaupan avaaminen tuli mahdolliseksi Vaalijalan verkkosivu-uudistuksen yhteydessä, jolloin sopivaa alustaa verkkokaupan toteuttamiselle lähdettiin rakentamaan yhdessä verkkosivuston toteuttajan kanssa.

”Ennen Savoset monipalvelukeskuksissa valmistettuja tuotteita myytiin erilaisissa myyjäisissä ja tapahtumissa. Verkkokauppa tuo nyt yhden uuden tavan tuotteiden myyntiin. Korona myös rajoitti myyjäisten pitämistä, joten siinäkin mielessä verkkokauppa on ollut tervetullut uudistus”, sanoo Juha Hemminki.

Jaa artikkeli

Lisää luettavaa

ARTIKKELI 24.11.2021 Henkilöstö

Korona mullisti sairaanhoitaja Minna Pessan työn

ARTIKKELI 24.11.2021 Henkilöstö

Vaalijala yllätti työpaikkana positiivisesti

ARTIKKELI 24.11.2021 Henkilöstö

Hyvinvointia ja parempaa jaksamista työssä Epassilla

ARTIKKELI 24.11.2021 Henkilöstö

Mentorit ovat uuden työntekijän rinnalla kulkijoita

ARTIKKELI 15.6.2022 Henkilöstö

Monien mahdollisuuksien työpaikka Vaalijalassa

ARTIKKELI 16.12.2022

Haikean iloinen kutsuvierasjuhla

Artikkelit ››