ARTIKKELI 24.11.2021 Henkilöstö

Ohjaajat Mari Jämsén ja Päivi Montonen viihtyvät työssään ja pitävät mukavista asiakkaista

Sinisiiven päivätoiminta on monipuolisesti luovaa itsensä ilmaisua, arkielämän taitojen harjoittelua, liikuntaa, luontoa, mediataitoja sekä ennen kaikkea yhdessä tekemistä ja yhdessä oloa. Mari Jämsénin ja Päivi Montosen mielestä työskentely Sinisiivessä on mukavaa ja monipuolista.

Maija tekee ruokalistataulua Makupalaan.
Maija tekee ruokalistataulua Makupalaan.

Sinisiiven asiakkaat ovat pääasiassa Nenonpellon osaamis- ja tukikeskuksessa kuntoutusjaksolla olevia. Toiminnassa käy asiakkaita myös avopalveluista.
Sinisiipeen asiakas voi ohjautua Vaalijalan verkkosivuilta löytyvän tekemisen tiekartan avulla. Siinä kuntoutukseen tuleva asiakas voi etukäteen tutustua päiväaikaisen toiminnan eri yksiköihin ja niiden tarjontaan. Asiakas voi käydä myös paikan päällä tutustumassa toimintaan.
Ohjaajat kertovat, että Sinisiivessä asiakkaan kanssa suunnittellaan yhdessä päivätoiminnan tavoitteet sekä yksilöllinen viikko-ohjelma.
Tärkeä osa toimintaa Sinisiivessä on myös yhteisöllisyys, vuorovaikutus sekä toimiminen muiden kanssa ryhmässä. Sinisiipi on asiakkaille toinen sosiaalinen ympäristö oman kuntoutusyksikön ulkopuolella.
Parhaita ovat pienet arkiset tilanteet ja yhteiset kokoontumiset. Silloin syntyy Marin ja Päivin mukaan myös niitä timanttisia keskusteluhetkiä, joissa kehitetään sekä harjoitetaan ja vahvistetaan tuiki tärkeitä sosiaalisia taitoja.
Päivän aikanan käydyt keskustelut ruokkivat lisäksi ideointia ja tuovat monipuolisuutta tekemiseen.

Toiminta on tärkeä osa asiakkaiden arkea

Päivätoiminta on hyvin tärkeä osa asiakkaiden arkea. Toiminnan suunnittelussa ja sisällöissä Mari ja Päivi  pitävät tärkeänä asiakaslähtöisyyttä ja osallisuutta.
Sinisiiven toiminta rytmittyy suunnitellun viikko-ohjelman mukaisesti. Lisäksi asiakkaat kertovat viikottaisessa yhteisessä kokouksessa omia toiveitaan ja ideoitaan toiminnan sisällöstä, joita pyritään toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan.
Näiden toiveiden pohjalta Sinisiivessä on järjestetty erilaisia teemapäiviä, kuten esimerkiksi lautapelipäivä, heijastinpäivä, keilauspäivä ja vesijumppapäivä.
Työskentely Sinisiivessä edellyttää ohjaajiltakin avointa suhtautumista asioihin, rohkeaa heittäytymistä sekä reipasta tsemppimieltä.
Työ on molempien mielestä myös paljon keskustelua, kuuntelemista ja ihan vain hetkessä mukana olemista.

Oman työn sisältöön voi vaikuttaa

Mari ja Päivi ovat tyytyväisiä, että työnantaja on antanut heille mahdollisuuden kehittää Sinisiiven toimintaa haluamaansa suuntaan.
Kun omaan työhön ja sen sisältöön pystyy vaikuttamaan, tekee se työstä mielekästä ja mukavaa.
Sinisiiven toimintatilojen viihtyvyyteen ja toiminnallisuuteen he ovat myös saaneet vaikuttaa.
Molempien mielestä työssä viihtymisessä iso tekijä on mukava työyhteisö. Sinisiiven työyhteisön muodostavat Marin ja Päivin lisäksi kuntoutuskoordinaattori sekä GreenCare Nenonpellon ohjaajat, joita he tapaavat päivittäin.
”Tällä porukalla vaihdamme kuulumisia ja keskustelemme työpäivän tapahtumista”, Mari ja Päivi sanovat.

Jaa artikkeli

Sinisiiven päivätoiminta

Sinisiipi on toiminnallisen kuntoutuksen päivä-toimintayksikkö, jossa asiakkaalla on mahdollisuus ilmaista itseään ja toteuttaa ideoitaan erilaisten käsitöiden avulla. Siellä harjoitellaan arkielämäntaitoja, kuten esimerkiksi keittiötöitä ja pyykkihuoltoa, asiointia kaupungilla ja mediataitoja sekä osallistutaan Vaalijalan autojen pesu-  ja siivoustoimintaan.  
Asiakas voi myös osallistua Sinisiiven viikottaisiin liikuntaryhmiin ja rentoutushetkiin. Vuodenajat rytmittävät luonto-ja puutarhatoiminnan sisältöä.
Viikko alkaa maanantaisin yhteisellä kokouksella asiakkaiden ja ohjaajien kesken. Siinä käydään yhdessä läpi tulevan viikon tapahtumat, mitä yhteisiä asioita on tulossa ja mitä toiveita asiakkailla on toiminnan suhteen. Toimintaa on runsaasti yksikön ulkopuolella. Silloin hyödynnetään paljon Pieksämäen lähiympäristön luontoa sekä sisäliikuntapaikkoja. Viikko päättyy yhteiseen rentoutushetkeen ja keskusteluun.
Uutena toimintana Sinisiivessä on tänä syksynä alkanut kokouskahvien järjestäminen talon kokouksiin ja neuvotteluihin sekä taloon tuleville vieraille. Sinisiipi toimii myös työharjoittelupaikkana Step-koulutuksessa oleville nuorille.
Sinisiiven ohjaajat Mari Jämsén ja Päivi Montonen tarjoavat lisäksi ryhmämuuttovalmennusta niin talon sisällä kuin avopalvelujen palvelukoteihin muuttaville asiakkaille.

Lisää luettavaa

ARTIKKELI 24.11.2021 Henkilöstö

Korona mullisti sairaanhoitaja Minna Pessan työn

ARTIKKELI 24.11.2021 Henkilöstö

Vaalijala yllätti työpaikkana positiivisesti

ARTIKKELI 24.11.2021 Henkilöstö

Hyvinvointia ja parempaa jaksamista työssä Epassilla

ARTIKKELI 24.11.2021 Henkilöstö

Mentorit ovat uuden työntekijän rinnalla kulkijoita

ARTIKKELI 15.6.2022 Henkilöstö

Monien mahdollisuuksien työpaikka Vaalijalassa

ARTIKKELI 16.12.2022

Haikean iloinen kutsuvierasjuhla

Artikkelit ››