ARTIKKELI 24.11.2021 Henkilöstö

Hyvinvointia ja parempaa jaksamista työssä Epassilla

Henkilöstön virkistyseduksi otettiin Epassi-sovellus käyttöön Vaalijalassa keväällä 2021. Sen avulla Vaalijalan henkilökunta voi hankkia erilaisia liikuntaan, kulttuuriin ja omaan hyvinvointiin liittyviä palveluja työnantajan tukemana kännykällä toimivan sovelluksen kautta.

Katja Laukkanen on käyttänyt Epassia fysioterapeutin käynteihin sekä hierontaan ja ostanut liput lentopallotapahtumaan. Seuraavaksi hän suunnittelee menevänsä johonkin kulttuuritapahtumaan Epassin virkistysedulla.
Katja Laukkanen on käyttänyt Epassia fysioterapeutin käynteihin sekä hierontaan ja ostanut liput lentopallotapahtumaan. Seuraavaksi hän suunnittelee menevänsä johonkin kulttuuritapahtumaan Epassin virkistysedulla.

”Työnantajan vuodessa maksama 300 euroa on merkittävä raha käytettäväksi omaan hyvinvointiin. Sillä on jo selkeästi merkitystä omaan työssä jaksamiseen ja työhyvinvointiin”, sanoo erityisopettaja Tiina Haavisto.

Hän on käyttänyt työnantajan tarjoamaa virkistysrahaa muun muassa liikuntapalveluihin, kulttuuriin sekä Pieksämäen Seutuopiston kurssimaksuihin. Hän on maksanut Epassia edeltäneillä Smartumin virkistysseteleillä myös laskettelulippuja lomareissulla.

”Poleenin esityksiin olen ostanut lippuja Epassilla. Rahaa on itsellä vielä jäljellä, joten ajattelin käydä tutustumassa Pieksämäen Bola-keskuksen tunteihin sekä käydä hierojalla”, Tiina Haavisto suunnittelee.


Monipuolisia palveluja virkistykseen

Epassi käy maksuvälineeksi peräti 25 000 paikassa ympäri Suomen. Tämä mahdollistaa hyvin monipuolisesti erilaisten palvelujen käytön virkistykseen. Valita voi perinteisten liikunta- ja kulttuuripalvelujen rinnalle hierontaa, fysioterapiaa, osteopatiaa, jalkahoidon tai hammashoidon.

”Valikoima on riittävä. Tässä saa jo vähän miettiä, että mikä tarjonnasta on itselle tärkeintä ja mieluisinta”, sanoo kuntoutusyksikön johtaja Katja Laukkanen.

Hän kiittelee myös Epassin helppokäyttöistä sovellusta. Omaan kännykkään ladattava sovellus kulkee hyvin mukana, jolloin etuuden käyttö on mahdollista myös hetken mielijohteesta tilaisuuden tullen.

”Vanhat Smartumin setelit olivat hankalia käyttää, kun ne piti muistaa aina erikseen pitää mukana. EPassissa on sekin etu, että siitä voi katsoa etukäteen, onko jokin palvelu käytettävissä Epassilla”, sanoo Katja Laukkanen.


Etuus tukee työhyvinvointia

Vaalijalan työntekijöillä virkistysrahaa kertyy Epassille 25 euroa kuukaudessa. Raha on liitetty palkanmaksuun siten, että kun palkkaa maksetaan, saa myös Epassi-etuutta.

Etuus on käytettävä virkistyspalveluihin kunkin kalenterivuoden loppuun mennessä. Kertyneen rahan voi käyttää sitä mukaa, kun sitä kertyy tai säästää ja käyttää kerralla isompaan maksuun.

”Olen itse säästänyt useamman kuukauden, että olen saanut maksettua etuudella CrossFit Pieksämäen jäsenmaksuja. Olen myös toisinaan maksanut Epassilla osan ja osan omalla rahalla”, kertoo vastaava hoitaja Eija Salo.

Hän kokee, että työnantajan tarjoama etuus tukee hyvin omaa työhyvinvointia.

”Jäsenmaksut ovat melko arvokkaita, joten etuus mahdollistaa mukavasti sen, että voi harrastaa mieluista lajia vapaa-ajalla. Se tukee ehdottomasti myös omaa työssä jaksamista”, sanoo Eija Salo.

Samaa mieltä on kuntoutusyksikön johtaja Saila Säämänen. Hän uskoo, että helppokäyttöinen Epassi-sovellus ja runsas palveluvalikoima paikallisestikin houkuttelee myös kokeilemaan uutta ja erilaista.

Hän itse on käyttänyt Epassin rahaa elokuvalippuihin sekä jalkahoitoon. Monipuolisuus onkin Saila Säämäsestä Epassin isoin plussa.

”Mielestäni työn vastapainona pitää olla mielekästä tekemistä vapaa-ajalla. Se antaa vastapainoa työlle, joka on yksiköstä riippuen hyvinkin haastavaa ja rasittavaa fyysisesti sekä henkisesti. Epassi mahdollistaa myös hyvin monenlaisten hyvinvointipalvelujen käytön”, Saila Säämänen toteaa.

Vaalijalassa Epassin virkistysraha on käytössä myös yli kuukauden mittaisella määräaikaisella työsopimuksella työskentelevillä.

Jaa artikkeli

Lisää luettavaa

ARTIKKELI 24.11.2021 Henkilöstö

Korona mullisti sairaanhoitaja Minna Pessan työn

ARTIKKELI 24.11.2021 Henkilöstö

Vaalijala yllätti työpaikkana positiivisesti

ARTIKKELI 24.11.2021 Henkilöstö

Hyvinvointia ja parempaa jaksamista työssä Epassilla

ARTIKKELI 24.11.2021 Henkilöstö

Mentorit ovat uuden työntekijän rinnalla kulkijoita

ARTIKKELI 15.6.2022 Henkilöstö

Monien mahdollisuuksien työpaikka Vaalijalassa

ARTIKKELI 16.12.2022

Haikean iloinen kutsuvierasjuhla

Artikkelit ››